Casa Poporului

          Contact: Bucuresti,Sector 5,
          Str. Izvor nr. 2-4

          La 5 minute de Piata Unirii o constructie atrage privirile prin stli arhitectonic deosebit. Este Casa poporului, in prezent numit si Palatul Parlamentului.
          Conform Cartii de Recorduri Guinness, Palatul Parlamentului cu 12 nivele la suprafata si 8 nivele in subteran, este a doua cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume, ce masoara 270 m pe 240 m, 86 m înaltime  si 92 m sub pamant, astfel intrand de trei ori în cartea recordurilor.
          Ceremonia asezarii pietrei fundamentale a avut loc la data de 25 iunie 1984.
          Casa Poporului se afla pe locul 2 in lume la capitolui “Cladiri Administrative”, dupa cladirea Pentagonului, cu o suprafata de 330.000 m² si pe locul 3 in lume dupa cladirea de asamblare a rachetelor spatiale de la Cape Canaveral din Florida si dupa piramida lui Quetzalcoatl din Mexic, pentru volumul impresionant de 2.550.000 m³ ai sai.
          Fiind considerata cladirea cea mai controversata de pe mapamond, Casa Poporului, a beneficiat de o asemenea avalansa de epitete, osciland între “genial” si “monstruos”. Costurile cladirii estimate in 1989 erau de 1.75 miliarde dolari SUA, iar în 2006 au ajuns la 3 miliarde Euro.
          Casa Poporului dispune de 440 de birouri, peste 30 sali si saloane, patru restaurante, trei biblioteci, doua parcari subterane, o sala de concerte, in total de aproximativ 100 de incaperi din care se remarca:

  • Galeria de Onoare si holul Intrarii Oficiale- un culoar lung de 150 m si lat de 18 m, cu usi glisante din stejar în trei zone distincte, cu geam de cristal, construite pe schelet metalic. Pardoseala din zona centrala este conceputa în forma unui mare covor, cu marmura alba si Caprioara bej iar cele 34 coloane sprijina boltile in forma octogonala si sunt realizate din marmura alba cu elemente decorative sculptate. Galeria este iluminata natural de 14 ferestre si porti-ferestre si cu ajutorul celor 67 lustre din cristal. Tot aici se afla si doua scari monumentale, având fiecare câte o fereasta înalta de 16 m, acoperite cu draperii ce cantaresc fiecare aproximativ 250 kg si sunt spalate manual.
  • Sala Nicolae Balcescu- unde se regaseste lemnul de mahon, singurul material din cladire care nu este romanesc, primit de Ceausescu din partea prietenului sau, Mobutu Sese Seko, presedintele Republicii Democrate Congo
  • Sala Nicolae Iorga-  decorata cu lemn pentru tavan si pereti, predominând lemnul de stejar. Casetoanele formate între stâlpii de lemn sunt îmbracate cu matase, material din care sunt facute si draperiile.

          Pentru a putea vizita Casa Poporului, Select Accommodation va pune la dispozitie pentru inchiriere in regim hotelier apartamente cu 2 sau 3 camere si garsoniere complet mobilate modern si lux la preturi avantajoase, situate la 10- 20 minute de Casa Poporului.