Centrul Istoric

          Situat la numai cativa metri de km 0 al Capitalei, cunoscut si sub numele de Curtea Veche, se afla Centrul Vechi al Capitalei sau Centrul Istoric. Centrul Vechi include prima zona mestesugareasca si comerciala a Capitalei- Strada Lipscani, Hanul lui Manuc si starzile laterale Selari, Sepcari, Covaci, Gabroveni.
          Numele starzilor au fost date de vechile manufacturi si de casele negustorilor, de exemplu curtea fierarilor unde se aflau cuptoarele mesterilor olari si fierari, astazi poarta numele de Curtea Berarilor unde puteti savura o bere rece la halba. Lipscaniul este atestat documentar inca din 1589 iar numele se pare ca i se trage de la negustorii veniti aici sa-si desfaca marfurile de la Leipzig (Lipsca).
          In zilele noastre putem admira in locul hanurilor cladiri moderne precum Banca Nationala a Romaniei aflata pe locul Hanului Serban Voda, Palatul Postelor pe locul hanului Constantin Voda, Palatul CEC pe locul manastirii si hanului Sf.Ioan cel Mare.
          Astazi in centrul vechi se regasesc si numeroase magazine de moda si accesorii vestimentare ascunse printre numeroasele restaurnte, cafenele si baruri din zona.
          In centrul vechi se gasesc astazi un amestec intre casele vechi, cladiri mai noi si reconditionate in stilul vintage, cladiri noi destinate birourilor, numeroase gradini de vara si berarii, dar si magazine care amintesc de vechea traditie a acestei zone.
          Aici puteti vizita:

  • Palatul BNR- astazi serveste ca sediu al Bancii Nationale a Romaniei. Cladirea a fost construita pe terenul unui fost han din secolul al XVII-lea si a incurajat formarea districtulu financiar in zona. Palatul are o formã dreptunghiularã cu latura mare de- a lungul strazii Lipscani, de 73 m si cu cea micã pe strada Smardan, de 52 m. Palatul a preluat o multime de elemente din arhitectura Clasicismului francez, fatada principala fiind realizata din piatra de Rusciuc, acordand o mare importanta detaliilor.
  • Hanul cu Tei- construit in anul 1883 este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in Bucuresti care si- a pastrat forma originala. La intrare se poate vedea sigiliul primilor proprietari pe portile de fier ce ofera acces catre Lipscani si Blanari. Astazi, in fostul han se organizeaza diverse galerii de arta.

          Select Accommodation va ofera garsoniere si apartamente de 2 si 3 camere lux in regim hotelier disponibile pentru cazare sau inchiriere in regim hotelier la preturi avantajoase aflate la numai 5 minute de mers pe jos de Centrul Vechi al Capitalei.