Gradina Botanica

            ADRESA: Sos . Cotroceni nr 32 sector 6 Bucuresti
            TELEFON: 021 318 15 59
            E-MAIL: gradinabotanicabucuresti@yahoo.com

            Gradina Botanica “Dimitrie Brandza” se poate vizita zilnic intre orele 8:00 – 18:00
            Muzeul Botanic se poate vizita marti, joi, sambata si duminica intre orele 09-13.

            Istoria gradinii Botanice din Bucuresti incepe in 1860 cand a fost infiintata ca institutie la initiativa doctorului Carol Davila, in urma unui decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, fiind inaugurata la 5 noiembrie 1860.
            In anul 1874, Gradina Botanica a fost mutata pe terenurile palatului Vasile Sutu situate in fata Universitatii, din pacate in conditii improprii dezvoltarii unei gradini botanice. Din fericire in anul 1884 Prof. Dr. Dimitrie Brandza i-au fost alocate terenuri si fonduri necesare creeri unei gradini botanice adecvate.
            Din 1954 Gradina Botanica a trecut din nou sub conducerea Universtatii din Bucuresti si astfel a inceput procesul de revigorare marcat prin constructia unui complex de sere de productie, destinat sa asigure materialul vegetal necesar sectoarelor exterioare.
            In 1960 s-a construit Institut Botanic in care functioneaza in prezent disciplinele Botanice, Microbiologia si Genetica, in 1976 a fost inaugurat complexul de sere de expozitie avand o suprafata de peste 2500 mp si in 1978 s-a inaugurat Muzeu Botanic.
            In zilele noastre Gradina Botanica din Bucuresti este situata în cartierul Cotroceni, acopera o suprafata de 17,5 hectare ce includ si 4.000 m² de sere si are peste 10.000 specii de plante.
            Muzeul Gradinii Botanice se afla situat intr-o cladire in stil brancovenesc asezata la intrare in gradina, aici gasiti expuse 5.000 de specii de plante, inclusiv 1.000 de specii exotice.
            Gradina Botanica este organizata in sectoare:

  • Sectorul decorativ ocupa 5000 mp., infiintat in 1956 ocupa spatiul de la intrarea in gradina. Aici puteti admira cele 500 de plante erbacee si lemnoase
  • Sectorul planteloer rare infiintat in 1962 cuprinde specii de plante pe cale de disparitie
  • Sectorul de flora mediteraneana numara 200 de specii care se intalnesc si pe teritoriu romanesc in zona Banatului, Olteniei si Dobrogei
  • Sectorul Gradina Italiana cuprinde plante perene si un bazin cu specii acvatice
  • Sectorul Flora Dobrogei cuprinde specii lemnoase si erbacee specifice
  • Sectorul Muntii Carpati cuprinde speciile reprezentative padurilor de foioase si de conifere.

            Daca doriti sa vizitai Gradina Botanica, Select Accommodation va ofera garsoniere si apartamente de 2 si 3 camere lux in regim hotelier disponibile pentru cazare sau inchiriere la preturi avantajoase aflate in apropierea parcului, la numai 15- 20 minute.