Gradina Cismigiu

            Marginita la Nord de strada Stirbei Voda, la Sud de bulevardul Mihail Kogalniceanu, la Est de strada Brezoianu si la Vest de bulevardul Schitu Magureanu se afla cel mai vechi si mai frumos parc din Bucuresti, parcul Cismigiu.
            Istoria parcului incepe in 1779 cand Alexandru Ipsilanti, Domnitorul Tarii Romanesti a poruncit construirea a doua cismele in Bucuresti. Responsabil pentru constructia cismeleor precum si supravegherea curgerii aplelor era Dumitru Siulgi-basa, numit si “marele Cismigiu”.
            In 1830, generalul Pavel Kiseleff ordona secarea baltii din jurul cismelei si transformarea locului intr-o gradina publica, iar in 1847 a fost chemat pentru terenului intr-o frumoasa gradina, peisagistul Wilhem Mayer, fost director al Gradinilor Imperiale din Viena.
            Abia in 1854 s-a facut inauguratea oficiala a gradinii Cismigiu.
            Initia gradina era frecventata de cei din inalta societate, domnitele, cavalerii si boierii ieseau la plimbare, dar in prezent gradina este frecventata de oameni de toate varstele si categoriile sociale, de la batrani nostalgici care retraiesc amintirile din tinerete, tineri de toate varstele ce umplu terasele din parc la parinti cu copii ce se jaoca in locurile special amenajate.
            In gradina Cismigiu puteti admira rondul scriitorilor, loc unde se gasesc busturile marilor scriitori: Alexandru Odobescu, Alexandru Vlahuta, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Duiliu Zamfirescu, George Cosbuc, Ion Luca Caragiale, Ion Creanga, Mihai Eminescu, Nicolae Balcescu, Stefan Octavian Iosif, Titu Maiorescu si Vasile Alecsandri. Pe o alta alee se gaseste monumentul in cinstea soldatilor francezi din primul razboi mondital construit din marmura. Tot aici se mai pot vedea si izvorul Sissi Stefanidi, bustul Maicii Samara si multe alte monumente pe care le puteti descoperi la o plimbare pe aleile parcului.

            Daca doriti sa vizitai Gradina Cismigiu, Select Accommodation va ofera garsoniere si apartamente de 2 si 3 camere lux in regim hotelier disponibile pentru cazare sau inchiriere la preturi avantajoase aflate in apropierea parcului, la numai 15- 20 minute.