Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”

            Sos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, cod postal 011347, Bucuresti, România
            Telefoane utile: +40. 021.317.91.03

            E-mail:contact@muzeul-satului.ro
            Web-site: www.muzeul-satului.ro

            Avand o suprafata de 12 ha, situat intr-o zona verde, pe malul lacului Herastrau, Muzeul National al Satului a fost inaugurat la 10 mai 1936, in prezenta regelui Carol al II-lea al Romaniei, find inca de la inceput una dintre cele mai interesante atractii turistice ale Bucurestiului.
            Numele de Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” este denumirea atribuita prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 742/2003, art. 18 lit. institutiei ce purta numele de Muzeul Satului, dar fiind o creatie a folcloristului si sociologului Dimitrie Gusti.
            Dezvoltarea Muzeului Satului s-a efectuat in trei etape:

  • in 1936, la inaugurate, suprafata ocupata de muzeu era de doar 4,5 ha
  • in 1948, suprafata alocata muzeului a crescut la aproape 9 ha
  • in 1990, Primaria Municipiului Bucuresti a acordat spatiu suplimentar, din pacate in prezent nu este complet amenajat, astfel incat muzeul se întinde în prezent pe 12 ha.

            La Muzeul National al Satului puteti admira 322 de constructii structurate in 76 de complexe distincte din care fac parte 47 de locuinte si anexe gospodaresti, 3 biserici din lemn, 3 mori de vant si diferite instalatii tehnice care folosesc forta apei.
            Trei principii au stat la baza organizarii expozitiei in are liber:

  • Principiul istoric prin care se reprezinta habitatul traditional intre secolele XVII- XX
  • Principiul geografic – pentru exemplificarea acestui principiu monumentele sunt grupate pe provincii istorice (Transilvania, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova)
  • Principiul autenticitatii- toate constructiile sunt originale, desfacute piesa cu piesa, transportate în conditii deosebite si remontate în muzeu.

            Daca doriti sa vizitai Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Select Accommodation va ofera garsoniere si apartamente de 2 si 3 camere lux in regim hotelier disponibile pentru cazare sau inchiriere la preturi avantajoase aflate in zonele centrale si ultracentrale ale Bucurestiului.