Muzeul National de Arta

            Contact: Calea Victoriei, 49-53, 70101
            Informatii: Telefon: 021-313 30 30 (centrala)
            Adresa mail: national.art@art.museum.ro
            Program: Miercuri-Duminica
      11.00 –19.00 (mai-septembrie)
      10.00 – 18.00 (octombrie-aprilie)

            Istoria Muzeului National de Arta incepe in anul 1837 can domnitorul Alexandru Ghica transforma casa construita in 1820 de Dicicu Golescu in palat de ceremonie. In prezent acea cladire, situata in apropiere de Podul Mogosoaia, a fost transformata in aripa de sud a cladirii muzeului.
            In 1914, regele Carol I lasa scris in testament: “Galeria mea de tablouri, tocmai cum este descrisa în catalogul ilustrat al bibliotecarului meu Bachelin, va ramâne pentru totdeauna si in întregul sau in tara, ca proprietate a Coroanei Romaniei.”
            In 1938- 1940 sunt intocmite planurile pentru o noua aripa a palatului, in partea de nord inspre strada Stirbei Voda.
            In 1950 este inaugurata prima galeria a muzeului, galeria de arta nationala, urmata de galeria de arta universala si de cea de arta veche romaneasca.
            In 1990 intreaga cladire este atribuita Muzeulu National de Arta.
            La Muzeul National de Arta puteti admira numeroase lucrari de arta structurate in trei galerii principale: Galeria de arta europeana, Galeria de arta veche romaneasca si Galeria de arta romaneasca moderna.
            Galeria de arta europeana s-a redeschis in anul 2004 si prezinta o colctie impresionanta formata din lucrari recent rconditionate precum “Buna Vestire” de Tintoretto, “Întoarcerea fiului risipitor” de Bernardino Licinio, “Venus si Amor” de Lucas Cranach cel Batrân si “Triumful Fecioarei înconjurata de Îngeri” de Pedro Campaña. Tot acolo se pot admira lucrari cunoscute de Luca Giordano, Giorgio Vasari, Jean Tassel, Anton van Dyck, dar si “Fecioara cu pruncu” de Francesco Raibolini, pictura expusa pentru prima data in muzeu.
            Galeria de Arta Veche Romaneasca adaposteste fragmente de fresce, icoane din secolele XV- XVI, broderii, manuscrse miniate din secolul al XII-lea, orfevrarie, scupturi in lemn si piatra. In plus, galeria cuprinde si un Tezaur format din trei sali in care sunt expuse piese laice si de cult din metale si pietre pretioase, bijuterii si accesorii de costum din secolole XIV- XIX.
            Galeria de Arta Romaneasca Moderna unde puteti admira cele 700 de picturi si sculpturi ce reprezinta traseul artei romanesti de la inceputul secolului XIX la epoca marilor clasici ai artei romanesti.

            Daca doriti sa vizitai Muzeul National de Arta, Select Accommodation va ofera garsoniere si apartamente de 2 si 3 camere lux in regim hotelier disponibile pentru cazare sau inchiriere la preturi avantajoase aflate in zonele centrale si ultracentrale ale Bucurestiului.