Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

            Contact: Kiseleff 1
            Telefon: 021 312 88 26
            Program:
      Miercuri – Vineri 10:00 – 19:00
      Sambata, Duminica: 10:00 – 20:00

            Istoria muzeului incepe la 3 noiembrie 1834 cand domnitorul Alexandru Ghica semneaza decretul princiar nr. 142 prin care este fondat “Museul National” din Bucuresti. Ideea apartine fratelui domnitorului, Mihalache Ghica, care a fost si primul donator important al institutului, acsta daruind muzeului o colectie de 1250 de monede grecesti, romane si bizantine, o colectie de 213 cochilii de moluste si 150 de minerale, un important numar de pesti, pasari, mamifere si fosile.
            La 1 aprilie 1893, Take Ionescu, Ministrul Cultelor si Instructiunii Publice, il numeste in functia de director al sectiei de zoologie a muzeului pe Grigore Antipa ce va conduce muzeul timp de 51 de ani.
            In 1903, Grigore Antipa prezinta primului ministru Dimitrie Sturza un memoriu în care demonstra necesitatea existentei unei cladiri special construite pentru a organiza “un Muzeu de Istorie Naturala demn de capitala tarii”. In ciuda dificultatilor acelei vremi, Grigore Antipa primeste suma de 350.000 lei si un teren de 23.000 metri patrati situat la capatul Soselei Kiseleff.
            La 24 mai 1908, are loc inaugurarea oficiala a Muzeului in noua sa cladire, la care au participat si regele Carol I, printul Ferdinand si printesa Maria.
            Principalele functii al Muzeului National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” sunt:

  • conservarea, restaurarea si prezentarea colectiilor publicului intreg, dar si cercetatorilor si corpului didactic
  • cercetarea in diferite domenii ale istoriei naturale si publicatii corespunzatoare
  • activitatea de popularizare didactica, publicarea documentelor, brosurilor, cartilor, CD-urilor si a site- urilor pentru a promova ceea ce Grigore Antipa si Emil Racovita numeau “Cultura naturalista”.

            Daca doriti sa vizitai Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Select Accommodation va ofera garsoniere si apartamente de 2 si 3 camere lux in regim hotelier disponibile pentru cazare sau inchiriere la preturi avantajoase aflate in zonele centrale si ultracentrale ale Bucurestiului.