Muzeul Taranului Roman

            Contact:
            Adresa:Soseaua Kiseleff 3, Sector 1, Bucuresti, 011341
            Acces:metrou Piata Victoriei I
      autobuz: 205, 300
            Telefoane utile:Secretariat (centrala) : 021-317.96.61
            Clubul Taranului : 021 310 80 48
      Fax: 021-317.96.60 sau 021-312 98 75
      e-mail: info@muzeultaranuluiroman.ro
      Adresa web: www.muzeultaranuluiroman.ro

            Istoria muzeului incepe la 13 iulie 1906 in baza Decretului Regal semna de Regele Carol I care il numeste pe Al. Tzigara-Samurcas director al Muzeului de Etnografie, de Arta Nationala, Arta Decorativa si Arta Industriala.
            Ideea de un muzeul etnografic nu era noua, inca din 1863 se deschidea la Obor, sub ordonanta lui Al. I. Cuza, “expositiunea nationala de la Mosii de vite, de flori, de legume, de produse agricole si industriale”.
            Astazi Muzeul Taranului Roman detine o bogata colectie de obiecte taranesti din România. Un veritabil tezaur format din 90.000 de piese de interes national si internationa, depozitat si conservat dupa riguroase criterii stiintifice.
            Colectia de ceramica cuprinde circa 18.000 de piese reprezentative pentru productia celor aproape 200 centre de olarit din România. Piesele exceptionale sunt aduse din toata tara: Binis, Bârsa, Corund, Curtea de Arges, Drauseni, Fagaras, Glogova, Horezu, Leheceni, Lapus, Marginea, Radauti, Noul Român, Oboga, Pisc, Vama. Iar cea mai veche piesa ceramica datata poarta inscriptia 1746.
            Cu un numar de 20.000 de piese, este expusa colectia de port. Piesele de costum provin din toate provinciile românesti, începând cu prima jumatate a secolului al XIX lea si reprezinta un fond valoros pentru cercetarea croiului, a materialelor folosite, a decorului, a cromaticii, a functiilor.
            10.000 de piese alcatuiesc colectia de tesaturi pentru interior, confectionate din in, cânepa, bumbac, borangic ce reprezinta elementele de baza cu care taranul a alcatuit arhitectura interioara a casei.
            Muzeul este un loc al aventurii si al descoperirii.

            Daca doriti sa vizitai Muzeul Taranului Roman, Select Accommodation va ofera garsoniere si apartamente de 2 si 3 camere lux in regim hotelier disponibile pentru cazare sau inchiriere la preturi avantajoase aflate in zonele centrale si ultracentrale ale Bucurestiului.