Sfaturi depre cum sa rezervi locația de cazare

Poți alege să faci o rezervare online pentru o cameră de hotel sau un apartament în regim hotelier, sau poți alege să contactezi direct personalul locației respective.

Mai jos regăsești o listă detaliată despre lucrurile utile decare ar trebui să ții cont când faci rezervarea unei locații de cazare.

Sfaturi utile

  • Informează-te

Cu cât ești mai informat despre proprietatea unde îți doresti să rezervi cazare, cu atât este mai bine. Este important să citești despre politică de anulare, zona unde se află, impresiile altor turiști și ceea ce este inclus în prețul pe care îl vei plăti.

  • Încearcă să obții o reducere

Posibilitatea de a obține o reducere atunci când faci rezervarea prin telefon, mail sau direct la proprietate este mai mare decât atunci când alegi să o faci online, deoarece în multe cazuri hotelurile plătesc un comision pentru site-urile de rezervări online.

  • Prima impresie contează

Este importantă prima impresie pe care o lăsăm persoanei de la recepție, deoarce ea este cea care ne va oferi camera. Cu cât suntem mai amabili și mai joviali, cu atât crește posibilitatea de a avea o cameră bună. Important este să nu riscăm și să încercăm să zambim chiar dacă poate drumul ne-a obosit.

  • Cinci stele sau trei stele?

Să nu uităm că numărul stelelor pe care un hotel le deține poate să nu reflecte asupa calității serviciilor oferite. Deci cu cât căutăm mai multe locații și deținem mai multe informații, cu atât este mai bine pentru noi.

  • Locație ocupată 100%

Dacă ne dorim să rezervăm o locație online și avem neplăcerea de a observa că nu mai sunt camere disponibile, indicat este să sunăm la proprietate și să ne asigurăm că într-adevăr nu mai dețin camere libere în perioada dorită.

  • Obiecte de valoare împrăștiate în camera

Dacă este necesar să ai cu ține obiecte de valoare, încearcă pe cât posibil să nu le lași la vedere în locația de cazare, fie ea și un apartament în regim hotelier.

  • Recomandările angajaților, utile sau nu?

Uneori, recomandările anagajaților locației noastre de cazare nu sunt conform așteptărilor noastre, deoarece în multe cazuri au înțelegeri cu anumite restaurante, terase sau baruri și nu sunt de neglijat, dar cel mai indicat este să verificăm ceea ce ni s-a recomandat.

Rezervarea unei locații de cazare este un lucru pe care trebuie să îl tratăm cu seriozitate și căruia trebuie să îi alocăm timp și atenție. Sperăm că sfaturile noastre să fie utile și să va ajute atunci când rezervați locația de cazare.